Glasfusing cursussen

GLASFUSING CURSUSSEN

Start volgende cursusronde 2019:

  • dinsdagavond 29 oktober
  • donderdagochtend 31 oktober
  • ook is het mogelijk tussentijds in te stromen

In deze kunstzinnige cursus leer je de basis technieken van het glasfusen. Fusen is het samensmelten van verschillende platte glasstukken tot 1 geheel. Je kunt met de in vele kleuren beschikbare glasplaten zelf je glaskunst maken. Bijvoorbeeld; een raamhanger, schaal, staand of wandobject kortom alles waar je creativiteit maar toe leidt.

De cursus bestaat uit 6 lessen van elk 2 uur.
Op woensdagavond of donderdagochtend geef ik, glaskunstenaar Kim ten Oever, deze cursus in mijn eigen glasatelier in Hengelo (Overijssel). Voor de ochtendcursus is de start om 09.30 uur en in de avond starten we om 19:30 uur.

Om een goed gevoel te krijgen van de mogelijkheden van glasfusing worden er eerst verschillende proefstukken gemaakt. Ook starten we dan met glas bewerken, het snijden en breken van glas met verschillende gereedschappen.
Na de proefstukken volgt het echte werk.

Er is  in deze weken voldoende tijd om 2 volwaardige grote objecten te maken en 1 van deze kan gebogen worden tot bijvoorbeeld een schaal. Dan is er nog 1 les voor het maken van glassieraden of een klein sand – casting project. Mogelijkheden voor sokkels kunnen worden overlegd.
In mijn atelier werken we met Spectrum glas, omdat de kleuren een mooie diverse intensiteit hebben.

Deze cursus is al vaak de start geweest van een boeiende nieuwe bezigheid.

Voor de cursus glasfusing kun je je telefonisch 0643555470, of per mail info@helderglaskunst.nl aanmelden. De kosten bedragen €195 voor de 6 bijeenkomsten en zijn inclusief alle glasmaterialen/werkstukken.
Betaling geschiedt vooraf of contant op de eerste cursusles.

Cursisten die al ervaring hebben met glasfusing kunnen een vervolgcursus volgen, de startkosten zijn €90 en daarnaast per gemaakt werkstuk een bedrag conform prijslijst.